Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 May 2019

Natečaj Vabljeni mladi 2019!

Društvo likovnih umetnikov Maribor (DLUM) vabi mlade vizualne umetnike stare do 35 let delujoče v Sloveniji, da s sodelovanjem pritegnejo pozornost strokovne žirije in tako osvojijo možnost samostojne razstave svojih umetniških del v galeriji DLUM v letu 2020.

Natečaj Vabljeni mladi 2019 in nagrada Primavera, poimenovana po mojstrovini slikarja Sandra Botticellija, ki prikazuje idilično nedolžno mladost, sta namenjena vsem, ki se ukvarjajo s klasičnimi ali sodobnimi likovnimi praksami: slikarstvo, kiparstvo, risba, grafika in fotografija, instalacija, video, multimedija.

Pogoji sodelovanja so:

  • posameznik se lahko prijavi z vsebinsko serijo del ali z največ petimi različnimi deli, ki ne smejo biti starejša od treh let,
  • umetniška dela morajo biti prilagojena obsegu zmožnosti galerijskega prostora,
  • vsa oddana dela morajo biti primerno embalirana, zaščitena, opremljena za varno skladiščenje in razstavljanje, označena z imenom in polnim naslovom avtorja, nazivom dela, po potrebi označeno lego in načinom postavitve (skica), tehniko, natančnimi merami, letom nastanka in telefonsko številko za kontakt,
  • avtorji se obvezujejo, da bodo dela dostavili sami v dogovorjenem roku oziroma po dogovoru.

Rok prijave je 30. maj 2019, prijava na razpis pa je možna izključno preko spletnega obrazca na spletni strani.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: dlum

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13828

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino