Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Feb. 2021

Natečaji in razpisi za mlade umetnike in kulturnike

Mladi umetniški ustvarjalci si v Sloveniji na različne načine gradijo svojo karierno pot. V času epidemije pa so te možnosti še bolj okrnjene, saj je zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, prepovedano zbiranje in organiziranje kulturno umetniških dogodkov.

Kljub temu pa mladinski centri in organizacije v Sloveniji mladim ustvarjalcem ponujajo priložnosti, da se predstavijo in to v virtualni obliki. Prav zato si lahko na mnogih spletnih straneh mladinskih centrov in organizacij, ogledate razstave umetniških del kar od doma ali pa s svojimi umetniškimi izdelki sodelujete na natečajih.

Nekaj natečajev mladinskih centrov in organizacij:

Posamezne lokalne skupnosti in občine vsako leto razpišejo javne razpise za sofinanciranje kulturnih programov. Vse zbrane razpise najdete na spletni strani Razpisi za NVO.

Razpise s področja kulture in umetnosti pa najdete tudi na spletni strani ministrstva za kulturo.

Vir: Urednišstvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88277

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino