Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 May 2021

Naziv Naj mentorice prostovoljcev 2020 si je prislužila zaposlena Celjskega mladinskega centra

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je v začetku leta 2021 objavila javni razpis za Naj mentorja ali mentorico prostovoljcev 2020. Naziv podeljujejo aktivnim mentorjem in mentoricam za delo, ki odlično vpliva na prostovoljce, uporabnike in lokalno skupnost, opravljeno v letu 2020. Naziv naj mentorice prostovoljcev 2020 je prejela Senta Jevšenak, sodelavka za program v Celjskem mladinskem centru, ki v omenjeni organizaciji skrbi za prostovoljstvo.

V Slovenski filantropiji so podelitev naziva, ki je potekala individualno, pospremili z obrazložitvijo:

»Kot mentorico prostovoljcev Celjskega mladinskega centra Sento Jevšenak ne odlikuje le vloga informatorke, koordinatorice in svetovalke, ampak tudi to, da pri svojem individualnem delu s prostovoljci veliko pozornosti namenja prepoznavanju njihovih močnih točk ter skupaj z njimi identificira željena področja vključevanja v prostovoljsko delo. Prostovoljce spodbuja k dodatnemu učenju, razvijanju lastnih projektov ter v celoti podpira njihov razvoj kompetenc, saj jim želi omogočiti tako osebni, kot profesionalni razvoj; marsikatera zaposlitev je bila posledica načrtnega navezovanja stikov med prostovoljci in potencialnimi delodajalci. Razvoj prostovoljčevih kompetenc spremlja preko strokovnih metod in orodij, spodbuja pa tudi samorefleksijo za zaznavanje učnih napredkov. V letu 2020 je imela pomembno vlogo pri izvajanju ukrepov za zajezitev epidemije v Celju, saj je poleg mentorstva 36 prostovoljcem prevzela tudi koordinacijo dodatnih 45 prostovoljcev v okviru Civilne zaščite Celje, ki so med drugim izvajali tudi varstvo otrok v času zaprtja šol.«

V Celjskem mladinskem centru so veseli, da je delo ter zavzetost prepoznano ne se samo v lokalni skupnosti, ampak tudi na nacionalni ravni.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75076

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino