Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Mar. 2020

Neformalni kurikul za usposabljanje mentorjev - PRiKAZ

Zavod BOB je v okviru projekta PYLE, strateškega partnerstva med organizacijami Zavod Bob (Slovenija), Center for Youth Activism CYA Krik (Makedonija) ter Volunterski center Istra (Hrvaška), katerega glavni namen je bil razvoj novih, inovativnih in komplementarnih orodij in modelov za krepitev zmogljivosti učencev ter za spodbujanje samozaposlitve mladih v zgodnji odraslosti, oblikoval Neformalni kurikul za usposabljanje mentorjev PRiKAZ. Dosegljiv na tej povezavi. 

Namen programa usposabljanja mentorjev PRiKAZ je usposobiti udeležence za nudenje podpore in spodbude (brezposelnim) mladim v procesu prepoznavanja in razvoja njihovih osebnih virov, da bi jih lahko aktivirali pri ustvarjanju priložnosti za avtonomno zaposlitev in/ali druge načine samorealizacije s potencialom reševanja problemov brezposelnosti in družbene izključenosti. 

Usposabljanje je namenjeno strokovnjakom, izobraževalcem odraslih, ki delajo z mladimi v zgodnji odrasli dobi: mladinskim delavcem, socialnim pedagogom, andragogom in pedagogom, psihologom, socialnim delavcem in drugim, ki jih zanima usposabljanje o metodologijah dela z brezposelnimi mladimi. Poleg strokovnjakov so lahko udeleženci usposabljanja in bodoči mentorji tudi študentje v zadnjem letu študija in brezposelni diplomanti, zlasti družboslovnih smeri, ki jih zanima delo z brezposelnimi in ki tudi sami spadajo v vedno bolj ranljivo skupino mladih v zgodnji odrasli dobi.

Vir in foto: Zavod BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79735

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino