Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2020

Negovanje sveta je lahko služba

V Kulturno izobraževalnem društvu PiNA, so kot odgovor na veliko brezposelnost med mladimi in istočasno nizko stopnjo zaposlenosti v nevladnem sektorju, zasnovali kampanjo "Negovanje sveta je lahko služba," v sklopu katere bodo z več kot 40 nevladnimi organizacijami iz vse Slovenije, omogočili mladim, da pridobijo edinstveno priložnost sodelovanja v nevladnem sektorju. 

S programom želijo mlade spodbuditi, da naj pri odločanju za svojo poklicno pot razmislijo tudi o službi v nevladnem sektorju, v katerem lahko prispevajo k pozitivnim spremembam v svetu in v družbi. S pomočjo mentorjev in 80-urnega izobraževanja na delu, bodo mladi pridobili pomembne delovne kompetence, eden/ena od njih pa bo nagrajen/a z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji. 

Mlade k sodelovanju vabijo s komunikacijsko kampanjo na plakatih ter družbenih omrežjih, nagovarjajo pa jih s tremi kreativnimi rešitvami: Negovanje sveta je lahko služba, Reševanje sveta je lahko služba ter Lepšanje sveta je lahko služba. Kampanjo so pripravili v sklopu projekta Social Innovators, ki v štirih evropskih državah mladim ponuja zaposlitvene priložnosti, s katerimi lahko udejanjajo svojo človečnost, željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij.  

Če se želiš pridružiti programu, ki spodbuja poklicno pot, v kateri bi lahko udejanjali svojo človečnost, željo po skrbi za človekove pravice, okolje, enakopravnost vseh živih bitij, skrbi za ranljive skupine, za zdravje, dostop do kulture, socialnega varstva, športa in informacij, se lahko do 10. julija 2020 prijaviš tukaj.

Vir in foto: Kulturno izobraževalno društvo PiNA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78455

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino