Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 May 2020

"Neki kratkega" v Velenju

Šaleški študentski klub v sodelovanju z mladinskim kulturnim klubom eMCe plac in Mladinskim centrom Velenje so med glavnimi akterji na velenjski mladinski sceni. Trenutna situacija ki je spremenila vsakdan slehernega posameznika, je tudi njihovo organizacijo prisilila v razmišljanje izven okvirjev. Projektov, kot so jih bili vajeni, tako ni mogoče izpeljati na načine, ki so se jih posluževali prej. Že prvi tedni samoizolacije so pokazali, da se morajo krize lotiti kreativno, skupaj in predvsem v prid mladih. 

Tako se je rodil projekt "Neki kratkega". Če je med delovnim tednom življenje potekalo le malenkost drugače kot bi ponavadi, so se vikendi, ki smo jih v veliki meri preživljali skupaj, izkazali za vse prej kot smo jih vajeni. Ekipa je želela duh priljubljenega eMCe placa pričarati v domačem placu vseh nas. 

17. 4. so ogreli kamere in naredili prvi dogodek, ki je s pomočjo sodobne tehnologije in družbenih omrežij dosegel več kot 100 ljudi. Projekt je otvoril lokalni ambasador street kulture z dolgoletno kilometrino rolanja maratonskih setov in dobro poznani reper Mrigs. Za njim so se v aprilu zvrstili še Rekordman, Mnogook, MeetJah, Blaazny in Wolke - vsak z različnim stilom glasbe kot se za eMCe plac spodobi. 

Mesec maj, mesec mladosti, ki za njihov študentski klub predstavlja mesec festivala Dnevi mladih in kulture pa so začeli z udarnim koncertnim vikendom. Praznik dela so obeležili s prenosom koncerta lokalnih pankerjev – skupine Cener, ki so z družbeno kritičnimi besedili pesmi pripravili Neki aktualnega. Za glasen zaključek koncertnega vikenda pa je s sobotnim prenosom koncerta poskrbela legendarna metal skupina KAOZ.

Kljub postopnem sproščanju ukrepov pa ostaja varnost na prvem mestu. Tako ostaja izvajanje programa Šaleškega študentskega kluba, predvsem pa koncertov, tudi v prihodnosti še negotova, vendar obljubljajo: "Ostajamo zdravi in ohranjamo dobro voljo z novimi rundami kratkih tudi v maju." Spremljajte jih tukaj.

Vir in foto: Šaleški študentski klub

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94402

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino