Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jun. 2019

Štipendije nemškega zveznega parlamenta

Nemški zvezni parlament že več let podeljuje Mednarodne parlamentarne štipendije (IPS) za mlade absolvente visokih šol iz drugih držav. Za državljane Republike Slovenije so namenjene tri štipendije.

Mladi lahko tako dobijo priložnost, da spoznajo nemški parlamentarni sistem v teoriji in praksi. Program, ki se bo izvajal v sodelovanju s Humboldt univerzo v Berlinu, s Svobodno univerzo v Berlinu in Tehniško univerzo v Berlinu, se bo začel 1. marca 2020 in končal 31. julija 2020. Štipendijo lahko pridobijo absolventi visokih šol, ki ob začetku programa niso starejši od 30 let. Poleg tega je zaželeno zelo dobro znanje nemškega jezika. Programa se bo udeležilo 120 oseb iz 44 držav.

Udeleženci bodo iz sredstev Nemškega zveznega parlamenta prejemali mesečno štipendijo v višini 500 EUR. Poleg tega bodo imeli zagotovljeno brezplačno bivanje v študentskem domu. Stroški prihoda in odhoda v Berlin oziroma iz Berlina bodo povrnjeni.

Več informacij in prijavne obrazce najdete na spletni strani Nemškega zveznega parlamenta

Zadnji rok za prijavo je 30. junij 2019.

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije
Foto: pixabay 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99530

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino