Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2020

"Ni tak' težko biti kulutr'n"

Klub študentov Dravinjske doline vsako leto v februarju že tradicionalno prireja Kulturne dneve v sklopu katerih se skozi mesec zvrstijo različne kulturne prireditve. 

Tradicionalni festival in njihov največji projekt, ki v Dravinjski dolini že 22. let ustvarja zgodbe in spreminja imena  od Kulturnega dneva do Kulturnega tednado Kulturnih dni, je letos na kratko bil kar Kulturni 2020. Namen projekta je spodbujanje različne kulture: glasbe, pesništva, likovne umetnosti, fotografije, vina, lutk in gledališča. Prav tako je naš cilj spodbujati lokalne izvajalce glasbe, umetnike, pesnike in nasploh navdušence kulture. 

V letu 2020 jim je pod streho petih vikendov uspelo pospraviti 9 dogodkov, letošnje 22. Kulturne dni pa so otovorili s koncertom skupine Hamo&Tribute 2 Love.

Drugi vikend februarja je potekal v znamenju reggaeja, razstave in pesniškega večera. V petek so prevladovale rdeča, rumena in zelena barva jamajškega pridiha, saj je igrala hrvaška skupina Brain Holidays. Odmevala je reggae glasba Boba Marley-ja. Soboto pa so s pesniškim večerom, posvetili prazniku kulture. Otvorili so razstavo, z naslovom Minljivost, ki jo je pripravila mlada, lokalna in nadobudna umetnica Nuša Hohnec, izdali in predstavili so že svojo 22. pesniško zbirko z naslovom Gozd, v kateri se je s pesmimi predstavilo več kot 10 avtorjev in avtoric. Za konec sta s predstavo Teror naključja poskrbela Amadej Kraljevič in Sergej Harlamov, ki sta se osredotočila na senzorično poezijo, ki jo lahko občutimo z vsemi čuti.

Za vse zaljubljence so v soorganizaciji z Lions klubom Konjice priredili že tretji tradicionalni Valentinov koncert z dobrodelno noto. Obiskovalci in obiskovalke koncerta so v Domu kulture Slovenske Konjice uživali ob glasbi skupine Bossa de Novo, ki je preigravala nežne brazilske džezovske glasbe in z glasovi starih slovenskih Slovanov v kombinaciji z brazilskimi harmonijami. Na račun pa so prišli tudi vsi ljubitelji rap glasbe. Na oder prireditvenega centra Patriot je stopil legenda slovenskega rapa Klemen Klemen. Večer je popestril s hip hop ritmi, z največjimi hiti njegove kariere, z rekviziti in menjavo garderobe je pa poskrbel tudi za dodaten šov na odru.

Na Vinskih vibracijah so se predstavili vinarji Gaube, Šerbinek in Založnik. Gre za aktivnost, katere namen je spodbujanje ustrezne in zmerne kulture pitja vina. Vinarji in vinarke pa imajo priložnost predstaviti svoje delo od pridelave grozdja vse do pridelave vina in pokušine tega. Za glasbeno kuliso pa je poskrbela perspektivna lokalna skupina Funk Fact, ki se jim je pridružila Sara Lamprečnik. Pustno soboto so obeležili s pustnim rajanjem, ki ga je popestrila glasbena skupina iz Cerknice z imenom Gentlemeni. Ta je z igranjem dolgo v noč in z izvirnimi pustnimi maskami v Patriotu odganjala letošnjo »zimo«.

Konec februarja je prinesel tudi zaključek Kulturnih 2020. Naravnost iz Kolumbije je priletel vsem znani Konjičan Oliver Tič, znan tudi kot Oli Walker,  ki pešači po najdaljši cesti na svetu, imenovano Panamarica Highway. Na potopisnem predavanju je s publiko delil svoje pripetljaje in izkušnje ter ji približal svoje življenje na poti, ki jo je že prehodil na svojem potovanju do Aljaske. Sledilo je še druženje in zabava ob glasbi skupine DJ-ev Everything goes, ki so z raznovrstno izbiro glasbe zadovoljili vse, ki so jih srbele pete. V soboto pa je za veliki zaključek nastopila znana slovenska rock zasedba Dan D, ki je poskrbela za plesno in pevsko vzdušje dolgo v noč.

Klub študentov Dravinjske doline je z vsemi projektnimi sodelavci in sodelavkami ter obiskovalci in obiskovalkami, ki vsako leto z nami obeležujejo mesec februar dokazal, da letošnji slogan "ni tak' težko biti kulutr'n" res drži.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80028

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino