Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

Objavil: Maja Hostnik
V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Apr. 2019

Popotniki pozor! Obetajo se nižje cene mobilnih gostovanj

Dobra novica za tiste, ki letos poleti načrtujete potepanje po zahodnem Balkanu. Zakaj? S 1. julijem se bodo stroški mobilnega gostovanja v državah zahodnega Balkana znižali za 27 odstotkov, s 1. julijem 2021 pa bodo popolnoma odpravljeni. Temu naj bi sledila odprava stroškov gostovanj tudi z državami, ki so članice EU-ja.

Sporazum je pod pokroviteljstvom EU-ja podpisalo šest držav: BiH, Albanija, Kosovo, Severna Makedonija, Črna gora in Srbija. Še večje znižanje teh stroškov pa je pričakovati pri gostovanjih v Albaniji, saj ta država doslej ni bila članica sporazuma, ki so ga leta 2014 podpisale Srbija, Črna gora, Severna Makedonija in BiH.

V skladu s sporazumom, cena za minuto telefonskega pogovora brez davka ne bo dražja od 22,40 dinarja (19 centov), cena za SMS-sporočilo ne višja od sedmih dinarjev (šest centov), cena za en gigabajt prenosa podatkov pa ne višja od 21,40 dinarja (18 centov). Do zdaj so bile cene občutno višje, tudi do 2,5 evra na minuto za klic v regiji.

Vir: Uredništvo mlad.si
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81253

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino