Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Dec. 2019

Noč evropskega kina v mestnem kinu Ptuj

V Mestnem kinu Ptuj, ki ga od konca leta 2008 upravlja Center interesnih dejavnosti Ptuj, so obeležili Noč evropskega filma. Dogodek se je odvijal od 2. do 6. decembra 2019 v 54 mestih po vsej Evropi hkrati z naslovom "Noč evropskega filma - Delimo zgodbe, ki jih imamo radi" ("European Cinema Night – Sharing stories we love").

Mestni kino Ptuj je član mreže Europa Cinemas, ki je, skupaj s programom Ustvarjalna Evropa MEDIA, bil tudi eden izmed organizatorjev tega evropskega dogodka.  Ptuj je predstavljal eno izmed 54 evropskih mest, kjer se je 4. decembra odvijala Noč evropskega filma, namen katere je proslaviti bogastvo evropske filmske kulture ter  skozi brezplačne projekcije evropskih filmov pokazati, kako Evropska unija – skozi program Ustvarjalna Evropa MEDIA – ne le koristi kreativnim in kulturnim industrijam, ampak tudi služi naši družbi nasploh. Ta iniciativa je povezala obiskovalce kinematografov v številnih mestih po vsej Evropi in pomagala utrjevati vezi med ljudmi na osnovi skupne evropske identitete, ki temelji na raznolikosti.

V okviru vseevropskega fimskega dogodka je bil v Mestnem kinu Ptuj na voljo oled biografske drame Stan in Olio, po projekciji pa je v družbi Urške Vučak Markež potekal pogovor o čarobnosti filma. Po zaključku pogovora se je druženje nadaljevalo ob druženju. Vsakega obiskovalca je čakalo tudi darilce. Dogodek je bil v celoti brezplačen.

Dogodek je hkrati del komunikacijske kampanje Evropske komisije "Going Local", ki državljanom prikazuje, kako je evropska politika povezana z njihovimi življenji – v tem primeru s čustvi, ki jih občutijo v kinematografih – in kako so lahko z udeležbo na lokalnem dogodku del globalno povezanega doživetja po vsej Evropi.

Vir in foto: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83394

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino