Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Oct. 2019

Noč obnovljivih virov 2019

Konec septembra je potekala Evropska noč raziskovalcev 2019. V okviru tega dogodka so v Centru eksperimentov Maribor – EKTC Maribor organizirali Noč obnovljivih virov.

Mlade so aktivno vključili v pogovor o nujnosti prehoda na obnovljive vire. Imeli so priložnost preizkusiti interaktivne makete sončnih in vetrnih elektrarn ter na razumljiv in dostopen način spoznali izzive, s katerimi se srečujemo pri prehodu iz fosilnih virov na obnovljive. S pomočjo interaktivnega eksperimenta so lahko na lastnih nogah občutili, koliko električne moči moramo ustvariti, da lahko poganjamo vsakdanje električne naprave. Tako so spoznali, da je potrebno pridobiti ogromne količine električne energije, če želimo nadaljevati naš življenjski slog, hkrati pa se zavedajo, da mora ta energija priti iz takšnih virov, ki ne škodujejo okolju in omogočajo trajnostni obstoj našega planeta.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76708

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino