Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2019

Nogomet3 združil mlade v Šentjurju

V septembru so mladi v okviru projekta Moč mladih, financiranega iz Evropske solidarnostne enote, s pomočjo Mladinskega centra Šentjur, organizirali tri turnirje v Nogometu3. Gre za poseben nogomet brez sodnika, ki ga igrajo fantje in dekleta ter spodbuja medsebojno spoštovanje in sprejemanje. Igralci sami določijo pravila, točke pa poleg golov prinašajo tudi upoštevanje določenih pravil ter fairplay. 

Zabavnih srečanj je se udeležilo 50 mladih, med njimi tudi dve ekipi iz albanske skupnosti, ki živi v centru Šentjurja. Ekipe so se med sabo zelo povezale, kar je velik korak pri vključevanju mladine iz albanske skupnosti v lokalno okolje. Poleg tega je pomemben dejavnik tudi povezovanje mladih iz različnih krajevnih skupnosti občine Šentjur. 

Za promocijo strpnosti, razumevanja in sprejemanja med mladimi so prispevali tudi v štirih šentjurskih podjetjih z nagradami za ekipe.

Več o Nogometu3 in utrinkih s turnirjev najdete na spodnjih povezavah:

Vir in foto: Mladinski center Šentjur

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45157

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino