Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Mar. 2022

NOV mladinski mednarodni projekt »Travel Different for Future«

Da bi promovirala trajnostni turizem in bolj trajnostni način življenja, sta se Popotniško združenje Slovenije in JANUN Hannover e.V. odločila za skupen mednarodni projekt »Travel Different for Future«. Vabijo te, da obiščeš novo spletno stran www.traveldifferent.org, kjer lahko vidiš, kaj ti projekt ponuja.

Mladinski projekt »Travel Different for Future« je nastal z namenom oblikovanja novih metod, ki bi okrepile trajnostni turizem, zlasti med mladimi.

Ideja je, da bi razvili izobraževalne delavnice za mlade na temo potovanja. S kreativnimi, interaktivnimi in praktično naravnanimi metodami želijo nasloviti mlade v Sloveniji in Nemčiji (v hannovrski regiji), stare med 13 in 18 let, ter jim predstaviti načine potovanja, ki ne škodijo okolju in niso nepravični do ljudi, ki delajo v turizmu, ali domačinov, ki živijo na turističnih destinacijah.

Izobraževalne delavnice na temo turizma

Namen tega projekta je tudi ponuditi te metode ljudem, ki delajo z mladimi, in jih opremiti s primernimi BREZPLAČNIMI orodji, da lahko te informacije prenesejo na mlajše generacije. Učitelji, mladinski delavci in vsi tisti, ki delate z mladimi, ste vabljeni, da jim sledite ter tako uporabljate in podpirate njihove ideje. Pri tem projektu igrate pomembno vlogo.

Postani promotor »Travel Different for Future«

Si star/-a med 18 in 28 let? Rad/-a potuješ? Ti je mar za varstvo okolja in družbeno pravičnost? Potem se jim lahko pridružiš. Pri projektu boš pridobil/-a kompetence s področja neformalnega izobraževanja in izobraževanja za trajnostni razvoj. Naučil/-a se boš, kako delati z mladimi ter kako ustvariti mednarodne projekte in seminarje. Udeležba je brezplačna pri treh mednarodnih usposabljanjih. Pri tem boš del mednarodne ekipe, polne zanimivih mladih ljudi. To je tvoja priložnost, da se pridružiš projektu, ki bo pomagal izboljšati svet. Postani promotor/-ka za drugačni način potovanja. Tukaj si preberi več o projektu in se prijavi do 17. aprila.

Blog in novice

Spletna stran novega projekta ima tudi blog, ki je večinoma namenjen deljenju informacij in novostim glede trajnostnega potovanja. Vsakdo, ki ga zanima takšna vsebina in bi rad sledil razvoju projekta, je tako vabljen, da se prijavi na redne mesečne novice. Poskrbeli bodo, da boš redno obveščen/-a o novih trendih v trajnostnem turizmu in smernicah za okolju prijazno potovanje.

Za več informacij jih, prosim, kontaktiraj:

JANUN Hannover e.V. je na področju okoljskega izobraževanja in okoljevarstva aktivno že več kot 30 let in že 20 let vsako leto ponuja okrog deset mednarodnih programov mladinske izmenjave.

Achim Riemann, Nemčija: buero@janun-hannover.de

Popotniško združenje Slovenije v sodelovanju s krovno organizacijo Hostelling International že več let išče načine, da bi predvsem mlade spodbudilo k drugačnim načinom potovanja, in sicer takšnim, ki bi bili bolj trajnostni in prijaznejši do okolja.

Anja Žepič, Slovenija: anja.zepic@youth-hostel.si

Vir: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18669

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino