Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Sep. 2019

Nov program v občini Ajdovščina: Mladost na burji

Mladost na burji je program občine Ajdovščina, ki bo med otroci in mladimi krepil pripadnost lokalni skupnosti in mlade spodbujal k aktivnemu sodelovanju pri ustvarjanju boljšega okolja za življenje in razvoj občine. Program je osnovan na postopnem osvajanju značk, ki jih posamezniki dosegajo s prostovoljnimi in prizadevnimi aktivnostmi, s katerimi pridobivajo kompetence za aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti.

Sam program med seboj povezuje še izvajalca programa Inštitut za mladinsko politiko, vrtec Ajdovščina, osnovne šole občine Ajdovščina, Srednjo šolo v Ajdovščini, nevladne organizacije, javne zavode v občini ter Cirius Vipava v sodelovanje in združevanje otrok in mladine v občini.

Strokovna sodelavka Inštituta z mladinsko politiko Rozana Mužica  je dejala: “Želimo si, da Mladost na burji postane način življenja naših otrok in mladih, ki ga odlikujejo aktivnost, solidarnost ter vztrajnost pri doseganju ciljev. Zato otroke in mlade vabimo, da se vključijo v program, da so aktivni v družbi in solidarni do bližnjih ter da razvijajo svoje kompetence na različnih področjih. Starše, učitelje ter sodelujoče organizacije pa vabimo, da jih spodbujajo pri izvajanju aktivnosti, jim stojijo ob strani pri doseganju ciljev ter jim pomagajo pri razmisleku, kako s svojimi dejanji ustvarjajo boljši svet.”

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55896

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino