Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Mar. 2019

Nova epizoda podcasta Nehvaležni skeptiki

Zunaj je nova epizoda sindikalnega, delavskega podcasta Nehvaležni skeptiki, ki ga ustvarjajo pri Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev. 

Podkaste Nehvaležni skeptiki so začeli ustvarjati leta 2016 in do sedaj šteje dve sezoni in 19 epizod, kjer so z mladimi in strokovnjaki z različnih področij naslavljali teme kot so delavski boj, trg dela, sindikalizem, prekariat in podobno. Skozi skepso in kritiko trenutne ueditve družbe so iskali alternative ter razbijali mite o mladih in sindikatih. Podcast sta vodili aktivistki Sindikata Mladi plus Zala Turšič in Tea Jarc. 

A pozor! Kljub končanemu projektu nadaljujejo z ustvarjanjem novih podcast vsebin, nekoliko so le spremenili ritem oziroma tempo objavljanja podcastov. Zato – stay tuned! 

V podkastu nove sezone se posvečajo ženskemu podjetništvu in samozaposlenim ženskam v neoliberalnem kapitalizmu. Odgovarjajo na vprašanja, zakaj se ženske odločajo za samozaposlitev, kakšne so njihove zgodbe. Ali gre dejansko za svobodno odločitev, kako vidijo svoj položaj, kaj si obetajo od podjetništva in zakaj nad kolektivnim bojem vendarle ne gre obupati?

Vas zanimajo odgovori? Najdete jih v podcastu tukaj. Vabljeni k poslušanju!

Vir in foto: Sindikat maldi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20777

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino