Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 May 2021

Nova epizoda podcasta “Ni nam vseen”

Info center ŠKUC obvešča, da je v okviru Evropske solidarnostne enote (Solidarnostni projekti), pričel izhajati mesečni podcast z naslovom “Ni nam vseen”.

Podcast “Ni nam vseen” je podcast, ki ga pripravljajo mladi za mlade.Tokrat so na podcastu govorili o lažnih novicah oz. »fake news«« in njihovem vplivu na mlade.

Lažne novice so oblika novic, sestavljena iz namernih dezinformacij, ki se širijo preko različnih komunikacijskih kanalov, zadnje čase smo jih pogosto zasledili tudi na socialnih omrežjih.

Zanimalo jih je zakaj nastajajo in kdo jih pogosto producira ter kako sploh prepoznamo lažne novice.

Pogovarjali so se s Katarino Bulatović, novinarko portala Oštro ter urednico spletnega portala Razkrinkavanja.si ter Dali Regent, predsednico Društva za praktično filozofijo.

S podcastom želijo doseči večjo informiranost o različnih družbenih tematikah, ki so povezane z mladimi.

Podcast lahko poslušate tukaj.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28552

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino