Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Mar. 2020

Nova oratorijska himna in priročnik za leto 2020

Na letošnji natečaj za oratorijsko himno je prispelo rekordnih 18 pesmi, zato je imela strokovna komisija še posebej težko delo. Po temeljitem razmisleku je za zmagovalko izbrala pesem mladih avtoric Monike in Petre Ivančič z naslovom "Zaupam Ti, Gospod".

Glavna junakinja letošnjega oratorija bo svetopisemska kraljica Estera, ki je s svojo tako zunanjo kot notranjo lepoto, rešila svoje ljudstvo genocida. Za geslo so izbrali besede: "Zaupam, zato si upam". Nova himna lepo prepleta zgodbo kraljice Estere in njeno aktualizacijo za naše življenje, njena melodija pa je zanimiva, živahna in izvirna. Prepričani smo, da jo bodo radi prepevali tako otroci kot animatorji. Prisluhnete ji lahko tukaj.

Gradivo za novo oratorijsko sezono, med katerim je najpomembnejši oratorijski priročnik, je že pripravljeno. "Žal je intenzivnejše priprave krajevnih ekip animatorjev zaustavila pandemija, vendar vseeno upamo, da bodo poleti oratoriji lahko spet risali nasmehe na obraze otrok in mladih prostovoljcev," so še zapisali v Oratoriju Slovenija.

Tudi na Oratoriju Slovenija poskušajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da preprečimo širjenje okužbe novega koronavirusa, hkrati pa čim bolj poskrbeti, da bodo lahko stekle priprave na krajevne oratorije, pa tudi varno dostopanje do gradiv. V ta namen so objavili nekaj ukrepov, ki jih najdete tukaj.

Vir in foto: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88165

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino