Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Feb. 2021

Nova prostovoljka v MC Krško

V Mladinskem centru Krško gostijo prostovoljko Valentino Murati v okviru projekta Evropska solidarnostna enota z naslovom »First step for a Change«.

Lansko leto jih je zaradi epidemije postavilo pred velike izzive, tako so bili primorani njihovo hišo zapreti in vse aktivnosti prenesti na splet. Želijo pa si, da bi se stvari čimprej vrnile v normalo. Do takrat vas vabijo, da spremljate njihove aktivnosti na spletu ter da si preberete, kaj je simpatična prostovoljka Valentina zapisala o sebi:

»Moje ime je Valentina, stara sem  22 let. Živim v majhnem mestu Peja na Kosovem.

S prostovoljnim delom sem začela, ko sem bila stara okoli dvanajst let. Vedno sem rada pomagala drugim, saj sem se  počutila boljše, ko sem videla ljudi, ki so se nasmejali, zato sem vedno stremela v  dobrobit drugih in bila pripravljena pomagati.

Sem zelo pozitivna in energična oseba. Spoznavanje novih ljudi in raziskovanje različnih področij, jezikov in kultur je vedno nekaj, česar se veselim.  Moji prijatelji me opisujejo kot prijazno, pridno in empatično osebo, mislim, da zato še bolj obožujem to, kar počnem. Skrb za druge in pomoč  je moje vodilo v življenju. Svet sprejemam z odprtimi rokami in vedno sledim  srcu, kamor koli grem. Zavedam se, da lahko sanje postanejo resničnost le, če na njih delamo in zato poskušam sprejeti čim več znanja. Obožujem naravo, predvsem pse, živali in čokolado, rada pa tudi potujem in fotografiram. Upam, da bo projekt uspešen in da se bom naučila veliko novih stvari ter bom  lahko pomagala tistim, ki bodo mojo pomoč potrebovali in jo sprejeli.«

Vir: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11766

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino