Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Apr. 2022

Nova radijska oddaja Odprto delovišče

Odprto delovišče je oddaja, v kateri se odpirajo vprašanja o socialnem položaju delavk in delavcev ter pogojih dela v Sloveniji. Z Radiem Študent združujejo moči člani Društva Stvarnost, Delavske svetovalnice in Gibanja za dostojno delo in socialno družbo.

V prvi oddaji Politična pričakovanja so razkrili, kaj pričakujejo od strank, ki bodo kandidirale na bližajočih se volitvah v državni zbor. 17 strankam, ki nameravajo kandidirati na volitvah, so poslali 26 vprašanj, vezanih na delo in socialo, od katerih mnoga pojasnjujemo podrobneje v nedavno izdanem zborniku Prekarnost: Bi radi, da nas razjahajo? Vzravnajmo se! Dobili so odgovore od 5 strank: Slovenska demokratska stranka, Levica, Lista Marjana Šarca, Resnica in Socialni demokrati. Vprašanja so bila zastavljena v obliki predlogov, ki so jim stranke lahko pritrdile ali jih zavrnile. Največ pritrditvenih odgovorov je podala Levica, največ zavrnilnih SDS, pri vmesnih odgovorih pa je prevladovala Resnica.

Oddaja nastaja v sklopu projekta Sedanjost in prihodnost dela. Projekt financira Program Active Citizen Fund Slovenija 2014-2021.

Vir: Gibanje za dostojno delo in socialno družbo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30284

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino