Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Nov. 2020

Nova spletna platforma STIGMA

Projekt LGBTQIA+ spletna platforma Stigma je spletišče, ki združuje umetniške forme, ki jih ustvarjajo LGBTQIA+ umetnice/ki. Naslov Stigma izziva negativno konotacijo besede stigma in jo s kreativnim udejstvovanjem umetnic/kov iz marginalizirane skupine obrača sebi v prid.

Stigma je ena izmed prvih slovenskih spletnih platform, ki združuje umetniške in neumetniške zvrsti LGBTQIA+ ustvarjalk/cev v takšnem obsegu. Sestoji iz različnih literarnih zvrsti (proza, poezija, članki, kolumne, eseji, intervjuji), vizualne umetnosti in hibridnih oblik (fotografija, likovna umetnost, cianotipija, strip, kolaž, inštalacija in napovednika različnih LGBTQIA+ dogodkov).

Deluje pod vodstvom več urednic/kov: Toma Vebra - poezija, proza in vse vmes; Sare Nuše Golob Grabner - neumetnostna besedila, fotografija, cianotipija, performans, inštalacija in vse vmes in Jakoba Goloba - likovna umetnost, strip kolaž in vse vmes. 

Soustvarjanje platforme s strani umetnic/kov, ki pošiljajo svoja dela za objavo doprinaša k prepoznavnosti, opolnomočenju in solidarnosti skupnosti, ki se s jezikom umetnosti tudi dodatno gradi. S platformo poskušajo vzpostavljati stik in sodelovanje z že obstoječimi LGBTQIA+ organizacijami v Sloveniji in jih vzpodbujati, da svojo aktivnost promovirajo preko člankov in intervjujev na Stigmi.

Stik s številnimi umetniškimi formami poskuša LGBTQIA+ skupnost približati širši javnosti in izobraževati o vsakodnevnih izkušnjah članov skupnosti. Na strani promoviramo inkluzivnost, strpnost in kreativnost, ter razvijamo kreativni izraz lokalnega, kot tudi državnega okolja. Objavljanje na strani je odprto za že uveljavljene umetnice/ke, kot tudi za posameznic/ke, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti. Pošlji svojo umetnost in bodi vidna/en!

Več informacij najdete na njihovi spletni strani in facebook profilu

Vir: Spletna platforma STIGMA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99969

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino