Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Feb. 2021

Novi evropski Bauhas

Novi evropski Bauhaus (org. New European Bauhaus), ustvarjalna in interdisciplinarna pobuda, ki ustvarja prostor za oblikovanje prihodnjih načinov življenja, in se nahaja na stičišču med umetnostjo, kulturo, socialno vključenostjo, znanostjo in tehnologijo.

Novi evropski Bauhaus je okoljski, gospodarski in kulturni projekt, katerega namen je združiti dizajn, trajnost, dostopnost, cenovno dostopnost in naložbe, da bi pomagal uresničiti evropski zeleni dogovor. Je medsektorska in vključujoča pobuda sestavljena iz različnih faz. Začela se je prva faza oblikovanja katere cilje je oblikovati koncept z raziskovanjem idej, prepoznavanjem najnujnejših potreb in izzivov ter povezovanjem zainteresiranih strani. Kot en element faze oblikovanja bo Komisija to pomlad lansirala prvo izdajo nagrade New European Bauhaus.

Ta faza načrtovanja bo jeseni letos odprla razpise za zbiranje predlogov, s pomočjo katerih bodo sredstva EU na nacionalni in regionalni ravni zaživela nove evropske ideje Bauhausa v vsaj petih državah članicah EU.

Spletno mesto New European Bauhaus bo ključno orodje faze sooblikovanja in vas vabimo, da ga obiščete in odkrijete priložnosti ter predstavite svoje prispevke in ideje za skupnost New European Bauhaus.

Evropska komisija bo z veseljem računala na vaše strokovno znanje in sposobnost spodbujanja pomembnih pogovorov o novem evropskem Bauhausu v prihodnjih mesecih.

Za vse zainteresirane bodo organizirani informativni dogodki. Ki bodo potekali v februarju in bodo namenjeni večim različnim skupinam.

 

Kdaj

Za koga

15 Feb (11h00-11h50)

Regije, mesta in lokalne oblasti

16 Feb (11h00-11h50)

Odprto za vse

22Feb (11h00-11h50)

Znanstvene skupnosti

23 Feb  (11h00-11h50)

  Mladinski sektor in univerze

24 Feb (11h00-11h50)

Kreativni sektor (arhitekti, oblikovalci, umetniki)

26 Feb (11h00-11h50)

Podjetja

Več informacij in dostop do  dogodkov najdete na spletni strani

Vljudno vas vabimo, da prispevate in delite te informacije ter spodbujate vse, ki bi si želeli prispevati k temu edinstvenemu procesu soustvarjanja. Za več informacij najdete tukaj.  

Vir: Evropska komisija

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96632

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino