Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Aug. 2022

Novi mladinski voditelji mladinske komisije Planinske zveze Slovenije

V drugi polovici julija 2022 je v okviru Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije potekalo neformalno izobraževanje za mladinskega voditelja. 14 mladih iz vse Slovenije se je skupaj z vodstvom zbralo v PUS Bavšici, v dolini Bavšice, kjer je izobraževanje tudi potekalo.

Dijaki so se dodobra poglobili v tehnično opremo, gibanje po lahkih, zahtevnih in zelo zahtevnih poteh ter vozlanju vozlov. Vsi so uspešno prečili učno ferato in se spustili ob vrvi. Opravili so dve planinski turi. Tretja je bila prilagojena zaradi vremena.

Dijaki so osvojili oz. utrdili znanje orientacije, tako v teoriji kot v praksi. Hkrati so imeli priložnost odkriti še nekatere skrite kotičke te prekrasne doline. Kar nekaj časa so si vzeli tudi za predstavitev in izmenjavo dobre prakse na temo organizacije taborov. Veliko so se naučili o družabnosti in spoznali malo morje novih iger, bansov, pesmi. Ugotavljali so, kakšne so lastnosti dobrega voditelja in dobili konstruktivne napotke pri nastopanju v javnosti, v katerem so se preizkusili.

V kuhinji je kraljeval Jure, ki je postregel s pravimi (zelenjavnimi) poslasticami. Mimogrede je pomagal še kot inštruktor, njegova (pet in pol stara) hčerka pa je bila pravi sonček, ki se je v družbi srednješolske mladine popolnoma znašla.

Proste minute so udeleženci izkoristili za počitek, kitaro, odbojko, učenje briškule in drugih iger s kartami ter spremljanje novic GRS Bovec ter dogajanja na Krasu.

Celoten članek in možnost ogleda fotografij je dostopen na povezavi.

Vir: Planinska zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

94367

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino