Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Aug. 2020

"Novo stanje je prižgalo nov ogenj v nas"

Obdobje karantene je tudi za ekipo, ki v okviru Socialne akademije izvaja projekt 10 ključnih stvari, ki te jih šola ne nauči, pomenilo čas sprememb in hitrih prilagoditev. To jih ni ustavilo, ravno nasprotno - niti za trenutek niso podvomili o svojih sposobnostih. Novo stanje jim je predstavljalo nov izziv, ki so ga "zgrabili z vsemi štirimi", ki jih premore njihova ekipa.

Nekaj dni so se posvečali opazovanju objav v medijih, preko teras so opazovali mimoidoče. Ko so sklenili glave (digitalno, seveda), so se posvetili ugotovitvam, da jih v času, ko morajo biti doma, močno daje negotovost, da je marsikje prisoten strah, da pa najbolj primanjkuje smisla. Seveda so zadeve zopet obrnili na glavo - zavrnili so negativne poglede, pozornost pa namenili pozitivnemu pristopu.

Osredotočili so se na dobre stvari, ki so jih lahko pridobili v času karantene ter se posvetili učenju novih stvari. Pridobivanje novih kompetenc je bilo včasih, glede na vse okoliščine, zapleteno, vendar nič za to! Marsikdo je spoznal kaj, česar v siceršnji vsakodnevni rutini zaradi prenatrpanega urnika ni imel priložnosti izkusiti. V okviru projekta 10 ključnih stvari, v katerem gre za serijo izzivov, ki med mladimi spodbudijo zavedanje, da je v življenju posameznika, poleg formalne izobrazbe, za osebni razvoj pomembnih tudi dobršno število drugih stvari, so izdali tudi njihov 9. izziv ter smernice za uspešno učenje.

Sedaj se podajajo novim izzivom naproti. Nova spoznanja, ki jih je prinesla karantena, ne bodo zanemarjena, njihov slogan karantene #MamoTo pa jih vodi v "odklepanje novih vrat".

Vir in foto: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

77892

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino