Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Sep. 2018

Novo študijsko leto je pred vrati

Ob začetku novega študijskega leta je poslanico mladim namenil minister dr. Jernej Pikalo. 

Spoštovane kolegice in kolegi, drage brucke in bruci,

naj vam po tej poti zaželim dobrodošlico v univerzitetnem in visokošolskem svetu. Večkrat vam bodo rekli, da so ta leta najboljša leta vaših življenj. V tem se strinjam, ampak tako kot po navadi je, ne boste tega vedeli, dokler jih zares ne boste dokončali. Zaradi tega vzemite ta nasvet s ščepcem soli, predvsem ga vzemite kot neko popotnico nekoga, ki je šel skozi ta proces in ki verjame, da je v Sloveniji ta proces izjemno dober, da je kvalitetno na visokem svetovnem nivoju. Kar se tiče vaše visokošolske izobrazbe, vam lahko danes zagotovim, da bo visoko priznana pri delodajalcih po vsej Evropi in po vsem svetu in da boste kot diplomanti slovenskih univerz visoko cenjen kader za katerega koli delodajalca.

Ampak izobrazba ni samo za delodajalca in za delo. Izobrazba je predvsem za vas. Izobrazba je za to, da boste živeli ta življenja tako, kot si jih sami najbolj predstavljate, in izobrazba je za to, da boste lahko kasneje, nekoč, v nekih kasnejših letih, izobraževali tudi vaše otroke ali kogar koli drugega, na način, kot ste si ga sami zamislili in si ga sami najbolje predstavljate.

Predvsem pa bi rad rekel nekaj: prijateljstva, ki jih boste sklenili, so prijateljstva za celo življenje. Vsaj pri meni je tako. In to je tisto, kar je od univerzitetne izobrazbe, od tega socialnega dela univerzitetne izobrazbe, največ vredno - to so kolegi, to so prijatelji, to so ljubezni, to so žene, možje in karkoli je že s tem povezano.

Jaz vam želim izjemno lep študij. Želim vam veliko naporov, kajti brez napora ni uspeha. In želim vam, da ga boste na koncu tudi uspešno končali – pa ne samo na prvi, ampak tudi na drugi in na tretji stopnji.

 Hvala.

Video

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34209

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino