Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2020

O izzivih digitalnih medijev na drugem dogodku TeDiCom

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je v Novem mestu od 5. do 6. marca 2020 gostilo 2. mednarodni partnerski dogodek  v okviru projekta  Erasmus+ KA2 TeDiCom (Teaching Digital Competences).

Glavni cilj projekta je povečati ozaveščenost in odpornost evropskih družb, da se uspejo upreti ključnim digitalnim izzivom in grožnjam današnjega časa – lažnim novicam, napačnim informacijam, sovražnemu govoru, avtomatiziranim kampanjam, idr. Prav tako je namen projekta tudi nuditi podporo tistim, ki odrasle poučujejo digitalne kompetence.

Sodelujoči partnerji so predstavili, kakšne so potrebe njihovih cilnjih skupin na področju digitalnih kompetenc ter rezultate vprašalnikov o digitalnih kompetencah, ki so jih rešili izobraževalci/učitelji. Sledila je tudi razprava o prednostih, pomankljivostih, priložnostih in grožnjah pri poučevanju digitalnih kompetenc, s katerimi se soočajo sodelujoče organizacije. Dogovorili so se za okvirne teme delavnice, ki bo namenjena izobraževalcem s področja digitalnih kompetenc, in bo potekala na Švedskem, predvidoma v oktobru 2020. 

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37413

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino