Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Aug. 2019

O odraščanju v Nemčiji

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je od konca julija do začetka avgusta omogočil udeležbo mladih na mladinski izmenjavi »Growing up is hard to do« v Bremnu, v Nemčiji.

Izmenjave se je udeležilo pet udeležencev iz širšega okolja delovanja MCDD - Aljaž Brezovšček, Urban Vrhovšek, Hana Strmšek in Taja Rihtaršič. Vodja skupine je bila mladinska delavka MCDD, Karmen Kukovič. Izvedla jo je nemška organizacija Mostar Friendensprojekt E. V.. Poleg Slovenije in Nemčije so na projektu sodelovali še mladi iz Bosne, Srbije, Italije, Romunije, Grčije in Albanije.

Tokrat je bila tema odraščanje in z njim povezani izzivi, s katerimi se soočajo mladi. Skozi različne metode učenja so širili znanje in se medsebojno spoznavali, na koncu pa so prejeli Youthpass, ki ga bodo z veseljem vključili v svoje življenjepise.

Taja Rihtaršič je po izmenjavi dejala: »Cilj Erasmus+ projektov je neformalno izobraževanje udeležencev, zato je sedaj naš cilj prenesti znanje, ki smo ga pridobili, na lokalno in mogoče kasneje tudi na državno raven.«

Mladinska izmenjava je bila financirana s strani programa Erasmus+, ki ga izvaja Evropska unija.
Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81343

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino