Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Sep. 2022

Ob evropskem letu mladih v Celju uspešno izpeljan dvodnevni festival ful fest

Celjski mladinski center je ob evropskem letu mladih skupaj s partnerji prejšnji konec tedna priredil dvodnevni Festival Urbanih legend – Ful fest. S Ful festom so v Celju uspešno izvedli dva velika glasbena večera in obiskovalcem ponudili pester nabor brezplačnih kulturnih, umetniških, plesnih, športnih in drugih aktivnosti.

Prvi dan festivala v petek, 26. 8. 2022, so se na zadnjem vrtu kavarne MCC in v atriju MCC-ja odvijale številne delavnice za otroke, mlade in odrasle. Obiskovalci so se lahko preizkusili v ping pongu in ročnem nogometu, najbolj pogumni pa tudi v zorbingu. Ustvarjalno žilico so obiskovalci pokazali v delavnici risanja grafitov in poslikavi telesa, navdušeni pa so bili tudi nad večurnim nastanjanjem portreta v živo, ki ga je slikal celjski slikar Đorđe Aleksić Dimitrijević. Obiskovalce je očaral tudi nastop orientalskih plesov skupine Shekaya, ki je poskrbela za pravi temperament in živahen tempo ob dnevnem dogajanju. Za sprostitev so poskrbeli z delavnico joge in delavnico presajanja sobnih rastlin. Dnevno dogajanje pa se je zaključilo s popoldanskim koncertom savinjsko-štajerske skupine Teku snu, ki so premierno predstavili svoj singl z naslovom Breskvice.

Petkov prvi dan festivala so zaključili v velikem slogu s koncertom dveh odličnih slovenskih zasedb, mladimi in udarnimi Jet Black Diamonds ter indie poslastico Koala Voice.

Ful fest je svojo bogato ponudbo drugi dan, 28. 8. 2022, preselil v samo središče mesta, na Muzejski trg in na Guštovo mestno plažo v Celju. Za glasbene navdušence je bila na voljo DJ delavnica pod mentorstvom Žana Kronekerja, ki je poskrbel za sproščene ritme na mestni plaži. Medtem pa so v kavarni Miško Knjižko potekale Hip hop in Break dance delavnice v izvedbi plesne šole FORCE in Breakthefloor Celje, za glasbo pa je skrbel DJ B-STONE, ki je obiskovalce ogrel za večerni koncert. Z navdušenjem so spremljali tudi Breakdance battle.

Tudi drugi dan je bil športno obarvan, obiskovalci so se lahko preizkusili v igri košarkarskih križcev in krožcev, badmintonu in odbojki. Najmlajše pa je najbolj navdušila sumo napihljiva zabava. Bolj kreativni obiskovalci so se udeležili delavnice risanja stripov, za katero je poskrbela Striparna Oblaček.

Zvečer jim naliv ni preprečil odličnega koncertnega dogajanja, ki se je zaradi vremena preselil v kavarno Miško Knjižko. Z njimi so bili energični EMKEJ z muzičari in VAZZ s svojim bendom.

Oba dneva so bile z njimi tudi številne organizacije in društva, ki so svoje aktivnosti predstavljali na stojnicah: Društvo DiH, Skupnost višjih strokovnih šol Celje, Tehnopark Celje, plesna šola FORCE Celje in EUROPE DIRECT Savinjska, ki je s kolesom sreče preizkusila tudi znanje obiskovalcev o Evropski uniji. 

Ponosni in veseli so, da jim je kar na dveh prizoriščih uspelo izpeljati tako velik festival, ki je v večjem delu obiskovalcem ponudil povsem brezplačne aktivnosti. Ob tem se zahvaljujejo za sodelovanje Mestni občini Celje, Zavodu Celeia, Osrednji knjižnici Celje, Pokrajinskemu muzeju Celje in vsem ostalim sodelujočim pri uspešno izpeljanem projektu. Za drugo leto že zdaj obljubljajo ponovno nepozabno dogajanje.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31488

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino