Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jan. 2021

Obeležil Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta

RIS Dvorec Rakičan je v sklopu treh mladinskih projektov (»Ciganska duša«, ROMANO DROM in »Take a step against discrimination«), ki se izvajajo s programom Erasmus+ Mladi v Akciji, obeležil Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta.

27. januarja obeležujemo obletnico osvoboditve nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau in se spominjamo milijonov judovskih žensk, moških in otrok ter vseh drugih žrtev, med njimi več sto tisoč Romov in Sintov, ki so bili umorjeni med holokavstom. Koordinatorji projektov in nekateri udeleženci so naredili fotografijo z napisom #WeRemember (#SpominjamoSe). 

Mladinski projekti so financirani s strani slovenske nacionalne agencije MOVIT, Evropske Unije in Evropske komisije v sklopu programa Erasmus+ Mladi v Akciji.

Vir: RIS Dvorec Rakičan

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11063

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino