Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Feb. 2019

Obišči festival Literature sveta Fabula

Festival Literature sveta Fabula je največji in najodmevnejši literarni festival v Sloveniji in širši regiji. Obstaja od leta 2003. Fabula vsako leto predstavlja najpomembnejše avtorje z vsega sveta; doslej je gostila Bookerjeve, Goncourtove in Nobelove nagrajence ter omogočila izdajo njihovih knjig po dostopnih festivalskih cenah. Festival poteka pod okriljem založbe Beletrina.

Predstavili se bodo Alberto Manguel, Tatjana Tolstoj, Ingo Schulze, Éric Vuillard, Rachel Cusk, Fiston Mwanza Mujila ter Eva Illouz. 

Letos bo potekal od srede, 27.2. do sobote, 9.3 na različnih prizoriščih. Gostijo ga Cankarjev dom, Vodnikova domačija Šiška, Muzej novejše zgodovine Slovenije, predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji - Hiša EU, Velika čitalnica Narodne in univerzitetne knjižnice, Balassijev inštitut ter Mestna občina Nova Gorica. Navdih za letošnji fokus "Zidovi med nami", je okrogla obletnica padca berlinskega zidu.

Večina dogodkov je brezplačnih, vstopnice so na voljo na blagajnah prizorišč. 

Fabulo poleg osrednjih pisateljskih gostov vsako leto bogati spremljevalni program, v katerem nastopajo najprodornejši misleci našega časa. Bogat festivalski program je namenjen vsem generacijam. V času festivala izide tudi pet knjig gostujočih avtoric in avtorjev, ki so na voljo po festivalski ceni 10 evrov.

Več o programu in samem festivalu na njihovi spletni strani in na Facebook profilu.

Vabljeni!

Vir: uredništvo mald.si
Foto: Festival Fabula

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84333

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino