Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jun. 2019

Obisk mladih iz pobratenega mesta Bajina Bašta

Mladinski center Krško je od četrtka, 6. 6., do nedelje, 9. 6. 2019, gostil 25 mladih iz pobratenega srbskega mesta Bajina Bašta.

Obiskali so Terme Čatež, Ljubljano in se udeležili slavnostne akademije ob prazniku Občine Krško. Predno so se namestili v Mladinskem hostlu Krško, je sledilo še druženje občank in občanov občine Krško na ploščadi pred KD Krško, kjer je mlade iz Bajine Bašte sprejel tudi župan občine Krško. Občini sta pobrateni že več kot 40 let, zato ima veliko mladih prijatelje iz obeh občin. Sobotno dopoldne je bilo namenjeno prostočasnim aktivnostim kot so čolnarjenje na Krki s postanki za kopanje in sproščen klepet. Triurni spust so zaključili s prijetnim druženjem na pikniku ob Krki, zvečer so se udeležili akustičnega koncerta v Šumici pri Mladinskem centru Krško, kjer so s predstavniki organizacij snovali načrte in prijave projektov za nadaljnje aktivnosti. V nedeljo so mladi iz Bajine Bašte odšli domov, ostal pa je dogovor, da se v juliju udeležijo filmskega festivala Bašta Fest v Bajini Bašti.

 

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73093

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino