Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Feb. 2020

Obisk palestinskega begunca iz Sirije

V sredo, 12. 2. 2020, so v Mladinskem dnevnem centru  BLOK (MDC Blok) gostili Mohamada Abdula Al Munema, begunca iz Sirije palestinskega rodu. Na obisk so se temeljito pripravili in za gosta dan prej pripravili vprašanja. Mohamad je na obisk prišel skupaj s prijateljem, novinarjem in pisateljem Andražem Rožmanom. Slednji je Mohamada uvodoma tudi predstavil. Andraž je namreč njegovo zgodbo zapisal v knjigi Trije spomini: Med Hajfo, Alepom in Ljubljano.

V pogovornem popoldnevu so tako izvedeli marsikaj: zakaj človek postane begunec, kaj vse begunci doživljajo na poti in v državah, v katere prispejo,  pa tudi o tem, kako pomembno je preseči predsodke in strah pred drugimi in, kot je to uspelo Andražu in Mohamadu, v človeku z drugega konca sveta odkriti sorodno dušo, bližnjega, ki lahko v odprtem dialogu, medsebojni pomoči in razumevanju drugemu spremeni življenje. V kolikor bi radi o dogodku prebrali več, sledite tej povezavi.

Vir in foto: Mladinski dnevni center BLOK

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89667

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino