Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2020

Objavljen je javni razpis za zaposlitev vzgojiteljev in učiteljev začetnikov

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo Javni razpis za izbor operacij "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2021", ki je namenjen zaposlitvam pomočnikov vzgojiteljev v kohezijski regiji Zahodna Slovenija, ter učiteljev, svetovalnih delavcev oz. vzgojiteljev začetnikov v kohezijskih regijah Vzhodna Slovenija in Zahodna Slovenija.

Namenjen je mladim do vključno 29 let, z namenom načrtovanega, organiziranega in strokovno vodenega praktičnega usposabljanja za samostojno vzgojno-izobraževalno delo v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Prijavitelj je lahko javni ali zasebni vzgojno-izobraževalni zavod, ki mora pred vložitvijo prijave na razpis vsaj tri delovne dni pred tem javno objaviti prosto projektno delovno mesto, opraviti izbirni postopek, skupaj z izbranim kandidatom za učitelja začetnika pripraviti predlog načrta usposabljanja in izpolniti prijavo, ki jo mora skladno z zahtevami javnega razpisa posredovati ministrstvu.

Razpis je razdeljen na dva sklopa in sicer:

  • sklop A – PVZ za zaposlitev 60 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov v zahodni kohezijski regiji, za obdobje petih mesecev. Posamezni izbrani prijavitelj za sklop A - PVZ bo s pomočnikom vzgojitelja začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za polni delovni čas za obdobje od 1. 11. 2020 do 31. 3. 2021. Po izteku te pogodbe bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi za obdobje vsaj enega meseca.
  • sklop B – UZ  za zaposlitev 62 učiteljev začetnikov, 12 v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji, za obdobje osmih mesecev. Posamezni izbrani prijavitelj za sklop B – UZ bo z učiteljem začetnikom sklenil pogodbo o zaposlitvi na razpisanem projektnem delovnem mestu za polni delovni čas za obdobje od 1. 11. 2020 do 30. 6. 2021, neposredno po izteku pogodbe o zaposlitvi na projektnem delovnem mestu pa bo delovno razmerje nadaljeval s sklenitvijo nove pogodbe o zaposlitvi za obdobje vsaj šestih mesecev.

Rok za oddajo prijav je 25. 8. 2020 do 12. ure. Kot pravočasne bodo upoštevane vloge, ki bodo v določenem roku ne glede na način dostave prispele v vložišče ministrstva.

Vse informacije so na voljo tukaj.

Vir in foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70478

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino