Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Jul. 2020

Objavljena javna poziva za pridobitev in podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina

Inštitut za mladinsko politiko podeljuje že deveto leto zapored certifikat Mladim prijazna občina. Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. 

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Za štiriletno obdobje se podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija na podlagi prijave na poziv prepozna kot mladim prijazne, ker so v minulih letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik. S pridobitvijo certifikata se Občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in v naslednjem štiriletnem obdobju nivo učinkovitosti ohranila oz. dvignila.

Letošnje leto je zato pomembno tudi za tiste občine, ki so certifikat Mladim prijazna občina že prejele in se jim veljavnost certifikata v letu 2020 izteka.

Rok za prijavo na javna poziva za pridobitev oz. podaljšanje veljavnosti certifikata Mladim prijazna občina je 11. september 2020. Več informacij je dostopnih tukaj.

"Vsako leto se zemljevid Slovenije obarva z novimi mladim prijaznimi lokalnimi skupnostmi. Danes je tako v Sloveniji 29 občin, nosilk certifikata Mladim prijazna občina. Verjamemo, da bo postala Slovenija v letu 2020 na področju mladine še bogatejša." So sporočili z Inštituta za mladinsko politiko.

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46567

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino