Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jul. 2019

Očistimo oceane na Art Kampu

V okviru Art Kampa 2019 so se v Centru eksperimentov Maribor odločili mlade osveščati o problematiki onesnaženosti oceanov. Količina odpadkov, ki plava na površju naših oceanov je alarmantna in človeštvo se prepočasi premika v smeri odpravljanja tega problema. Zato so v Mestnem parku Maribor v tednu od 24. do 30. junija na igriv in informativen način organizirali posebne delavnice in igre, ki mladim približajo to tematiko.

V pogovorih z mladimi so izvedeli, da se sami delno zavedajo te problematike, a ne poznajo prave razsežnosti. Mnenja so tudi, da bi morali vsi ljudje več storiti, da se svet in oceane očisti odpadkov. Predstavili so jim, da obstajata dva ključna načina, kako to storiti. Prvi način je, da ravnamo bolj odgovorno z embalažo in jo recikliramo ter na splošno poskušamo čim manj zavreči. Tako zmanjšamo količino novih odpadkov. Drugi del zavzema aktivno odstranjevanje odpadkov iz oceanov in njihovo zbiranje ter predelava na ustreznih mestih. Tukaj lahko vsak posameznik prispeva tako, da poziva lokalne in evropske politike k aktivnejši vlogi ali se poveže s svetovnimi organizacijami, ki na lastno iniciativo čistijo morja in vpraša, kako lahko pomaga. Odziv mladih je bil izredno pozitiven in "verjamemo, da bodo tako vsak posamezno kot skupinsko prispevali k čistejšemu planetu." so mnenja v Centru eksperimentov Maribor.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92038

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino