Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Feb. 2021

Od višine se spoti: skavtski projekt promocije gibanja

V zimskih mesecih marsikdo telesno aktivnost potisne malo na stran, letos pa smo še več doma in pred ekrani. Na Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov so vajeni aktivnih srečanj, ki jih je na daljavo vsekakor težje izvajati, ni pa nemogoče! Državno vodstvo veje popotnikov in popotnic (najstarejša starostna skupina članov med 16. in 21. letom) je zato stopilo v akcijo in organiziralo pobudo pod imenom »Od višine se spoti«.

Izvedli so štiri srečanja na daljavo, ki so voditelje in popotnike motivirala za gibanje.  Vsako srečanje je bilo posvečeno gostom s športnega področja, vsem športom pa je bila skupna višina. Zvrstili so se gorski tekač Timotej Bečan, highliner Miha Škof, jadralni padalec Jože Poje ter alpinista Marija in Andrej Štremfelj.

Udeleženci srečanj so izvedeli veliko novega in dobili navdih za »športanje«. Bili so povabljeni, da se odpravijo v naravo in izberejo obliko gibanja, ki jim je najbližje – važno je, da naredijo nekaj za zdravje! Dodatna motivacija pa so bile tudi praktične nagrade za udeležbo ter glavna nagrada, ki so jo lahko osvojili s posnetkom svoje aktivnosti: panoramski polet z letalom.

Da pa tak projekt ne bi šel kar v pozabo, so ga združili še s projektom Izzivaj – uživaj! in vse pogovore pretvorili v zanimivo branje, ki je dostopno na spletni strani. Tam najdete tudi povezavo do posnetkov predavanj, če vam je poslušanje bližje. Vabljeni k ogledu!

*Projekt Izzivaj – uživaj! je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79764

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino