Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jul. 2022

Odkrij svet s Klubom prostovoljcev Zavoda Voluntariat

Na Zavodu Voluntariat imajo že od leta 2001 aktiven Klub prostovoljcev. V lanskem letu je Klub prostovoljcev doživel »prenovo«, saj so v okviru projekta » DisCOVer the World (Club of Volunteers) financiranega s strani nacionalne agencije MOVIT (program Evropske solidarnostne enote) imeli priložnost oblikovati skupino 5 prostovoljk, ki se je s pomočjo financiranja opolnomočila z novimi kompetencami na področju neformalnega izobraževanja, mladinskega dela, projektnega vodenja, fasilitacije in promocije v nevladnem sektorju. V okviru projekta so izvedle 20 aktivnosti namenjene mednarodni in lokalni skupnosti v Ljubljani.

Klub prostovoljcev je poseben mrežni prostor, ustvarjen za tiste, ki svoj čas namenjajo izgradnji boljše lokalne in mednarodne skupnosti prostovoljcev iz vseh koncev sveta. Predstavlja varen, prijazen prostor za pridobivanje novih kompetenc, pa tudi preprosto zabavo med podobno mislečimi. Prinaša večkulturno razsežnost za izmenjavo mnenj, idej, komentarjev, pobud in odpira veliko razpravo o teh temah v okviru misije Zavoda Voluntariat: spodbujanje enakosti, človekovih pravic, trajnostni razvoj, globalno izobraževanje, prostovoljne priložnosti, sodelovanje za razvoj.

Ekipa si prizadeva za zagotavljanje kakovostnih dejavnosti, med drugim: delavnice, pikniki, diskusijski krožki, debate, treningi, mrežni dogodki, oblikovani v skladu s potrebami domačinov, ki so že sodelovali ali želijo sodelovati v mednarodni prostovoljski službi. Skupaj z Zavodom Voluntariat sodeluje pri ozaveščanju o pomembnih temah sodobnega sveta in vlogi prostovoljcev pri pomoči najbolj ranljivim ciljnim skupinam: živalim, otrokom, beguncem, ljudem, ki so ogroženi zaradi socialne izključenosti, pa tudi okolja.

V okviru projekta je skupina mladih udeleženk ustvarila brošuro namenjeno organizacijam, mladinskim delavcem, ki jim lahko služi kot navdih za njihove aktivnosti ali oblikovanje podobne iniciative v njihovem lokalnem okolju. Mladi pa z brošuro dobijo boljši vpogled v aktivnosti Kluba prostovoljcev. Brošura je na voljo na sledeči povezavi - https://docdro.id/fHxJ5iZ.

Za pridružitev in več informacij pišite na: placement@zavod-voluntariat.si.

Če želite biti na tekočem z novimi aktivnostmi, se pridružite FB skupini (DisCoVer the World).

 Vir: Zavodu Voluntariat

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81605

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino