Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jun. 2020

Odprt razpis Veter v laseh 2020

Športna unija Slovenije vabi k sodelovanju športna društva, organizacije in šole v športno-družbeni akciji "Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti", ki se bo letos odvila že 25. leto zapored. 

Osrednja cilja akcije sta otrokom in mladostnikom_cam ponuditi brezplačne športne aktivnosti ter jih tako spodbujati v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje. V sklopu akcije so otrokom in mladim na voljo raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in brezplačnih programov vadb, ki imajo cilj ozaveščanja o pomenu gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa kot alternative vsem oblikam zasvojenosti. 

V projekt se lahko vključijo izvajalci iz vrst športnih društev in zvez, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov in sorodnih organizacij, in sicer z izvedbo:  

  • eno ali večdnevne športno-družabne prireditve za otroke in mladino, 
  • brezplačnega programa športne vadbe za otroke in mladostnike. 

Izvajalcem akcije bodo omogočili ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo skladno s pridobljenimi sredstvi Fundacije za šport iz javnih virov za leto 2020. 

Razpis traja od 1. 6. 2020 do 31. 10. 2020 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Vsak izvajalec lahko prijavi več dogodkov. Besedilo razpisa je na voljo tukaj, več informacij lahko najdete tukaj.

Vir: L'mit
Foto: pixabay 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92935

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino