Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jul. 2022

Odprti borjači - Evropsko leto mladih v Sežani

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Podlaga Sežana vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH V SEŽANI Odprti borjači, soboto, 27. avgusta 2022, med 8.30 in 18.00 uro v Parku pri Starem gradu v Sežani, Partizanska cesta 43, 6210 Sežana in na različnih lokacijah po mestu.

Mladi v Sežani so ob evropskem letu mladih stopili v akcijo ter se v sodelovanju z Mladinskim centrom Podlaga in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji odločili, da mladim in vsem ostalim v svoji lokalni skupnosti na praktičen način prikažejo, kako je krožno gospodarstvo na enostaven način uporabno in prenosljiv v  vsako lokalno skupnost. Kako? Z Odprtimi borajči!

V soboto, 27. avgusta, bomo pobudo sežanske mladine, ki si želi v domačem okolju spodbuditi dobre prakse krožnega gospodarstva uresničili tako, da bomo po celem mestu drug za drugega odprli kraška dvorišča (= borjače) in mimoidočim ponudili rabljene uporabne reči. Niso namreč vse stvari, ki jih ne potrebujemo več, odpadek, kar dobro zajema naslednji rek: 'Kar je za nekoga odpadek, je za drugega lahko zaklad'. Kako torej po svoj novi zaklad v obliki oblek, knjig, gospodinjskih aparatov, pohištva in vsega, kar se skriva po kraških garažah in kleteh? 

Pridruži se nam v Parku pri Starem gradu v Sežani ob 8.30, ko bomo na infotočki ponudili informacije o Odprtih borjačih in zemljevid lokacij s ponudbo rabljenih reči. Odprte borjače boste lahko obiskovali do 13. ure. Vse do 18. ure pa boste na infotočki v parku lahko spoznavali programe Erasmus + Mladina in Evropske solidarnostne enote. 

Sodeluješ lahko tudi tako, da na sejemsko dejavnost prijaviš svoj borjač in someščanom ponudiš predmete, ki jih ne potrebuješ več. Svoj borjač lahko na bolšjak prijaviš prek te povezave: https://forms.gle/BxKAMgF4opsFEP7n6 do 31. julija 2022

Tako bomo mladi mlade in širšo skupnost opogumili za izmenjavo reči iz druge roke. Naj zmanjševanje odpadkov in potrošnje s ponovno uporabo postane naš način življenja! Če želite z aktivno participacijo soustvarjati Evropo prihodnosti – zeleno, vključujočo in digitalno za vse – obiščite Odprte borjače v Sežani!

Program dogodka: 

8.30–13.00

Sejemska dejavnost – Odprti borjači 

  • Infotočka v Parku pri Starem gradu z zemljevidom borjačev po Sežani in informacijami o krožnem gospodarstvu

14.00–18.00

Preizkusi svoje znanje o EU in izvedi kako sodelovati v programih Erasmus + in ESE za mlade

  • stojnica EU direct Koper

Moja vizija Sežane

  • Zbiranje pobud na področju trajnosti in soustvarjanja lokalnega okoljaZ dogodki v okviru evropskega leta mladih skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji med drugim uresničujemo mladinske pobude za bolj trajnostno in zeleno Evropo ter ustvarjamo prostor za participacijo mladih pri soustvarjanju evropskih in lokalnih politik

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji!

Vljudno vabljeni!

#EuropeanYearofYouth, #EYY2022

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96120

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino