Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (5)
Datum objave: 15 Jan. 2021

Odtenki odraslosti

Se na poti v odraslost počutiš samega? Ne veš kakšna pot te še čaka? Te zanima kako drugi doživljajo pot v odraslost?       

Če si vsaj na eno od teh vprašanj odgovoril_a z DA, ti priporočamo ogled Instagram profila @odtenkiodraslosti, kjer se zbirajo različni pogledi mladih na odraslost.
 
Socialne pedagoginje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani izvajajo projekt Odtenki odraslosti. S tem projektom želijo opolnomočiti mlade na prehodu v odraslost, jim predstaviti različne možne oblike pomoči, predvsem pa predati BISTVENO SPOROČILO, da ni ene in pravilne poti do cilja - odraslosti. Teh poti je toliko, kolikor je posameznikov - kar želijo prikazati z različnimi odtenki. Ker pot v odraslost ni črno bela, želijo prikazati pot v odraslost z mavričnimi odtenki. Za nastanek mavrice pa sta potrebna sonce in dež.

Si pripravljen_a deliti tvojo pot v odraslost? Vabljen_a k soustvarjanju barvne palete mavrice na poti v odraslost. To lahko storiš tako, da uporabiš svojo kreativnost in jo izraziš preko medija, ki ti je najbližje (npr. slika, poezija, zgodba, fotografija, strip, mozaik…). Svoj odtenek odraslosti lahko podelite preko e-pošte: projekt.odtenki.odraslosti@gmail.com, Padlet-a ali na IG profilu @odtenkiodraslosti.

Pri kreiranju si pomagajte z naslednjimi izhodiščnimi vprašanji:

Kaj zate pomeni odraslost?

S kakšnimi izzivi se soočaš na poti v odraslost?

Kaj si že prehodil in kaj te še čaka?

Kakšne barve je tvoja odraslost?

Brez skrbi,  tvoja identiteta lahko ostane skrita ali pa tudi ne – po želji. Če želiš, lahko pod svoje delo pripišeš ime, vzdevek ali identiteto.              

Nestrpno že čakajo tvoj odtenek in se veselijo sodelovanja s tabo.

Vir: Ekipa Odtenki odraslosti                     

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57229

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino