Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Aug. 2021

OOPS! Accidentally on Purpose

13. avgusta letos je Zavod MOVIT (Zavod za razvoj mobilnosti mladih), ki izvaja naloge Nacionalne agencije v programih Evropske unije, objavil rezultate prvih prijavnih rokov programov Erasmus+ na področju mladine in Evropska solidarnostna enota v letu 2021, na katerem je kandidiral tudi Mladinski center Krško s projektom OOPS! Accidentally on Purpose. Projekt je bil sprejet in ocenjen s kar 90 točkami od skupaj 100 možnih.

Projektna ideja se je razvila na podlagi izvedbe delavnic Smeh je pol zdravja, ki so jo v Mladinskem centru Krško izvajali v preteklem letu. Ob izvajanju smejalne joge so pri opazovanju udeležencev ter učinkov nanje prišli do vprašanja: Kako smeh in humor vplivata na duševno zdravje? Recimo: smejati se z nekom ali smejati se nekomu? Projekt je namenjen mladinskim delavcem in ranljivim mladim, s katerimi delajo. Naslavlja pomembne teme, kot so pozitivna samopodoba, medkulturna vključenost in izključenost, stereotipi, medvrstniško nasilje ter spletno nasilje – in ali to počnemo zanalašč (»on purpose«) ali po nesreči (»by accident«).

V sklopu projekta bodo v Mladinskem centru izvedli trening, namenjen usposabljanju mladinskih delavcev, kjer bodo prej omenjene teme obravnavali skozi metode smejalne joge, nenasilne komunikacije, gledališča zatiranih in kreativnega pisanja. Na dan smeha in na dan duševnega zdravja bodo z metodo uličnega dela pridobljena znanja in veščine preizkušali v praksi, ustanovili pa bodo tudi smejalne klube, v katerih se bodo posvečali delu na pozitivni samopodobi.

Poleg Mladinskega centra Krško pri projektu sodeluje pet mednarodnih partnerskih organizacij: Be Visibile Be YOU iz Grčije, Nuorisokeskus Villa Elba iz Finske, Society Bridge to the Future iz Gruzije, Youth Hub Morocco iz Maroka in Asociacion Egeria Desarrollo Social iz Španije.

Izvedbo projekta nestrpno pričakujejo in se veselijo učnikov na lokalnem, regionalnem in mednarodnem okolju.

Projekt je financiran iz strani Erasmus+ programov.

Vir: MC Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34832

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino