Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2018

Oratorijsko poletje

Številni mladi so se tudi letos udeležili Oratorijev, ki potekajo po vsej Sloveniji. Letos so v Zavodu Salesianum praznovali že 30 let od začetka Oratorija v Sloveniji, ki se je kot mladinski prostovoljski počitniški program odvil že v 300 krajih. Pripravljalo ga je že okrog 6.500 mladih prostovoljcev – animatorjev, udeležilo pa se ga je preko 22.000 udeležencev.

Po velikosti so si posamezni oratoriji zelo različni: od 15 do 250 in več udeležencev. Skupna pa jim je oratorijska vzgojna metoda, ki se navdihuje pri velikem italijanskem vzgojitelju Janezu Bosku, in tema, na katero se navezujejo. Program sestavljajo dramska igra, ki jo uprizarjajo animatorji, ustvarjalne delavnice, velike igre in duhovne vsebine.

Letos je oratorije povezoval Friderik Baraga, misijonar med severnoameriškimi Indijanci, ki je poskrbel, da je bilo v igre in druge dejavnosti vključenih veliko indijanskih elementov. Te zanima kakšno bo naslednje oratorijsko poletje?

Več  

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41691

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino