Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Apr. 2020

Organizacije za mlade: "Mladi, študentje, prekarne delavke in delavci ne smemo ostati spregledan

Organizacije, ki se ukvarjajo z mladimi in prekarnimi delavkami in delavci ugotavljajo, da trenutni ukrepi, ki jih je pripravljala Vlada, neuspešno naslavljajo izzive dijakov, študentov, mladih in prekarnih delavk in delavcev. 

Mladinski svet Slovenije, Raziskovalni inštitut 8. marec, Sindikat Mladi plus ter Študentska organizacija Slovenije, kljub več pozivom, ki so jih v zadnjih treh tednih že naslovile na Vlado (tukaj in tukaj), ugotavljajo, da je le-ta prezrla vse njihove pobude in predloge. V upanju, da jih bo upoštevala pri pripravi novega zakona, ki naj bi ublažil posledice korona krize, so se organizacije povezale, združile in se skupaj zavzemajo za izboljšanje položaja vseh mladih in vseh delavk in delavcev.

Oblikovale so predloge ukrepov in Vlado pozivajo, da jih umesti v nove priprave zakona. Vlado prav tako pozivajo, da vzpostavi dialog z njimi in ostalimi organizacijami civilne družbe, ki se konstruktivno trudijo najti rešitve, ki bi olajšale položaj najbolj ranljivih skupin.

V izjavi za javnost so še zapisali: "Mladi, študentje, prekerne delavke in delavci ne bomo pustili, da še naprej ostajamo spregledana skupina!"

Celoten poziv s predlogi si preberite tu.

Vir: Mladinski svet Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36130

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino