Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

Osemnajst let Mladinske oddaje Luksuz produkcije

Društvo zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega mlade tudi v prihodnjem letu vabi k ogledu svoje mesečne Mladinske oddaje na Youtube kanalu, ki jo v tesnem sodelovanju z lokalno skupnostjo že osemnajsto leto ustvarjajo prostovoljke iz številnih držav Erasmus+ v okviru Evropske prostovoljske službe in od leta 2019 tudi Evropske solidarnostne enote.

Projekt je leta 2002 zasnovala skupina mladih v okviru programa EU Mladina. Na različnih izobraževanjih so pridobili osnovna znanja za izdelavo prispevkov, ki jih vse odtlej posredujejo naprej in tako, predvsem otrokom in mladini, filmsko in medijsko produkcijo približajo kot orodje izražanja in družbenega aktivizma. V prispevkih se lotevajo vseh tematik, aktualnih za mlade, ter predstavljajo mlade ustvarjalce videa in filma. Prostovoljko Stello Hood pri ustvarjanju prispevkov najbolj navdušuje možnost eksperimentiranja, ki odpira vrata v kreativnost: "Zabavno je delati to oddajo, vsak mesec imamo nov cilj, novo temo, kar odpira prostor za raziskovanje novega in izboljšanje starega ter za refleksijo."

Mladinska oddaja predstavlja predvsem družbeno kritične filme in videe, videe na temo kulture, ter videe, ki predstavljajo kulturo mladih in kulturno raznolikost. Videe in filme orišejo integracijo EVS in ESC prostovoljk in prostovoljcev v lokalno družbeno okolje in na zabaven način interpretirajo trenutno družbeno situacijo. "Luksuz produkcija ima v svojo podstat vtkano skrb za sočloveka, socialni čut in družbeno kritičnost. Zato je njen filmski razvoj lahko privedel le do ene stvari: angažiranega filmmakerstva," je povedal Boris Petkovič, režiser in dolgoletni mentor pri Luksuz produkciji. 

Mladinsko oddajo si lahko ogledaš tukaj.

Vir in foto: Društvo zaveznikov mehkega pristanka - Luksuz produkcija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76684

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino