Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 10 Mar. 2020

Osmišljevalokalnik – nova škofjeloška revija

Konec minulega leta je v Škofji Loki izšla prva številka kulturno-zabavne revije Osmišljevalokalnik, ki jo ustvarjajo mladi v sodelovanju z ostalimi generacijami mesta. Izdajatelja sta Zavod O, zavod škofjeloške mladine in Klub škofjeloških študentov. Namenjena je ustvarjalkam in ustvarjalcem v širokem pomenu besede in služi tudi kot platforma oziroma skupnost, katere cilji presegajo zgolj tiskano publikacijo. Vzpostavlja procese in pogoje vzgoje, učenja, združevanja, spodbujanja in izpopolnjevanja. Promovira pozitivne ideje, spodbuja kritično mišljenje in preizprašuje ustaljene vzorce.

V njej so združene kreativne moči več kot dvajsetih avtoric in avtorjev, za marsikoga je bila to sploh prva objava v tiskanem mediju. Konkretno lahko v reviji najdete raznorazne prispevke, na primer kratke zgodbe, poezijo, strokovne in poljudne članke, anekdote, intervju, fotografije, risbe in grafike. Revija je brezplačna in bo izhajala na tri mesece. Do svojega izvoda lahko najlažje pridete v prostorih Kluba škofjeloških študentov, v MKC Pri Rdeči Ostrigi ali pa v knjižnicah in lokalih širom mesta.

Proces ustvarjanja je bil navdihujoč in zabaven, pa vendar občasno tudi pričakovano stresen in utrujajoč. Ustvarjalce je stalno poganjala tako zunanja (revija je del projekta z določenimi roki) kot tudi notranja motivacija (ustvarjamo nekaj lepega). Vsekakor so lahko nad končnim rezultatom upravičeno ponosni, med drugim tudi zato, ker so uspeli k sodelovanju za skupni cilj privabiti tolikšno število posameznikov, jih povezati in jim ponuditi alternativno možnost kreativnega udejstvovanja.

Sodeluj tudi ti! Ustvarjalci k sodelovanju s svojimi pisnimi ali vizualnimi prispevki vabijo vse mlade iz Škofje Loke, ki lahko prispevke pošljete na revija@zavodo.org, najkasneje do 16.3.2020 (v kolikor želite, da so vaši prispevki objavljeni v drugi številki revije).

Vir in foto: Zavod O, zavod škofjeloške mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72327

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino