Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jul. 2020

Otvoritev novega projekta: »ImProve your Impact«

Na Zavodu Voluntariat so pretekli mesec otvorili nov projekt z naslovom: »ImProve your Impact«!

Namen projekta ImProve your Impact je prispevati k merjenju učinkov in priznavanju vpliva prostovoljskih/mladinskih dejavnosti na razvoj zmogljivosti mladih. Vključene nevladne organizacije (NGO) – Zavod Voluntariat, Inex-SDA in Young Researchers of Serbia (YRS) si s svojim rednim delom prizadevajo za večje priznavanje pridobljenih kompetenc in spretnosti v neformalnem učenju skozi sodelovanje v različnih oblikah mladinskega dela.

Preko dveh projektov Erasmus+, na katerih so bili v partnerstvu z Inex, so razvili spletno aplikacijo IM-PROVE, ki pretvarja oprijemljive izkušnje prostovoljcev v kompetence. Med drugim so spletno aplikacijo posodobili v osnovno mobilno različico ter jo povezali z Youthpassom, Europassom in učnimi značkami BadgeCraft platforme. V letošnjem letu pa so izvedli še obisk izvedljivosti ter vsi trije projektni partnerji skupaj zasnovali projekt ImProve your Impact.

Odkrili so dodatni potencial IM-PROVE aplikacije, ki bo vsebinsko in tehnično nadgrajena in primerna za vse tri sodelujoče mednarodne prostovoljske mreže (SCI, Alliance in CCIVS), kot tudi za širši nabor projektno usmerjenih prostovoljskih in mladinskih organizacij, sedaj tudi na nacionalni ravni.

Cilji predlaganega projekta so:

  • Nadgraditi aplikacijo IM-PROVE, da bo na voljo tudi v nacionalnem kontekstu in širšem mednarodnem, ter razširiti profil organizacij za 30%;
  • povečati število uporabnikov aplikacije za vsaj 60%;
  • omogočiti merjenje učinkov aktivnosti;
  • povečati prepoznavnost kompetenc med mladimi in spodbuditi zavedanje pomembnosti aktivnega državljanstva v njihovem osebnem in poklicnem razvoju;
  • povečati vidnost aplikacije na nacionalni in mednarodni ravni zunanjim deležnikom.

V projekt bodo vključili čim širši krog deležnikov s fokusom na sledečih profilih: taborovodje, mladinski delavci in prostovoljci, ki delajo z mladimi, uporabniki zdajšnje aplikacije, nacionalni in mednarodni deležniki (lokalni in nacionalni odločevalci, izobraževalne ustanove, podjetja, prostovoljske mreže, nevladne organizacije, druga društva in organizacije).

Aplikacija ImProve je na voljo za iOS tukaj.

Za dodatna vprašanja o projektu so vam na voljo tukaj.

Vir: Zavod Voluntariat
Foto: freepik

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

29024

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino