Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 27 Mar. 2020

Otvoritev novih prostorov v Mladinskem centru Prlekije

V četrtek 12. marca 2020 so v Mladinskem centru Prlekije proslavili novo pridobitev. Uradno in svečano so svojemu namenu predali bivalno – namestitveni prostor za evropske prostovoljce, ki bodo prišli v osrčje Prlekije v okviru programa Evropska solidarnostna enota – ESE .

Izvedli so kratek kulturni program z nagovori gostov. Slavnostni gostje so ob zvokih Ode radosti in Zdravljice, prerezali trak ter tako otvorili enoto za evropske prostovoljce. Trak so prerezali: Ugo Dorain, evropski prostovoljec iz Francije, Tamara Brumen, predstavnica Mladinskega centra Prlekije, Nina Stegmüller, predsednica Mladinskega sveta Ljutomer, Süheyla Sen, prostovoljka iz Turčije ter Janez Vencelj, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije in nekdanji podžupan Občine Ljutomer. Ob tej priložnosti sta tudi prostovoljca iz Francije in Turčije vsem prisotnim predstavila projekt in dogajanje v času njunega prostovoljstva v Sloveniji ter na kratko predstavila vsak svojo domovino.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60643

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino