Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2021

Otvoritev razstave Apatija

V ponedeljek, 29. novembra so se Mladi zmaji že devetič zapovrstjo srečali na Vegovi. Letni čas se je zamenjal, zavohali so zimo – megleno, apatično, sivo. Ravno prav, saj se decembrska razstava dotika odnosa med apatijo in ignoranco, njunih nasprotij in vsega kar je vmes. Razstava bo na ogled do Božiča. 

Lahko  je buliti v ekran. Telefonski, računalniški, televizijski, kakršenkoli. Najlažje na svetu je vzdrževati status quo, prekrižati roke in zamomljati: “Ne da se mi,” ali “To ni moja stvar”. Še lažje je biti tiho in obračati pogled v prazne pike v prostoru.

Jesen je bila polna barv in lepot, ki jih je bilo moč ujeti skozi objektiv. Mladi ljubljančani in prijatelji iz Belgije so s pomočjo fotografije uspeli prikazati mogočnost, tako dneva kot noči in osmislili energije, ki so prisotne tako v posamezniku kot v skupini in naravi.

Moč, pogum, komunikacija, sinergija – vse to je na drugi strani apatije in ignorance. Prepričani so, da je rešitev za odpravo apatije ravno spodbujanje ustvarjalnosti. Vseh vrst, oblik in velikosti.

Fotografije si ogledj tukaj.

Vir: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

72688

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino