Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Sep. 2021

Otvoritev razstave Potovanje

V ponedeljek, 30. avgusta, so se Mladi zmaji že šestič zapovrstjo srečali na Vegovi ulici, kjer so otvorili novo razstavo v ciklu Odnos.

Tokrat je bil pod drobnogledom odnos med potovanjem in delom. Potovanje je še vedno najenostavnejši način za povezovanje z novimi ljudmi po svetu. Biti v novem mestu, brez udobja doma in vseh ljudi, ki jih poznaš. Na neki točki nekomu pač moraš reči “Živjo!”

Na šesti rok natečaja Odnos je prispelo 18 del mladih ustvarjalcev in komisija je ponovno staknila glave ter izbrala popoln triptih. Tokrat so pot od ideje, prijave do razstave prehodili:

Petja Novak je s svojo umetniško monografijo Pot s severa naredila intervencijo. Knjigo je spremenila v skicirko idej in jo vzela na pot proti Švedski, kamor je potovala s tovornjakom. Med potovanjem je risala tovornjake na cesti, za katerimi je vozil tovornjak, v katerem je sedela sama. Kremšnite v knjigi je spremenila v tovornjake in tako so iz skic v knjigi nastale grafike. 

Valentina Stanković,  ki pravi, da je njena fotografija z naslovom Awfully big adventure nastala spontano, kot odskočna deska v nadaljnje delo. Prvi teden obiska družine v tujini se je avtorica odločila preizkusiti nov fotoaparat, ki ga je kupila z namenom, da bi ustvarjala fotografije višje kakovosti. Tako so se t. i. počitnice dejansko prelevile v delo, fotografija pa je sedaj lep spomin na ta začetek. 

Ferdi Jajai je idejo za svoj plakat Road to Berlin dobil na poti v Berlin. Ni veliko spal, zato je lahko veliko premišljeval. Zaradi nespečnosti se stvari na poti niso med seboj povezovale, nič ni imelo smisla … “Vse je začelo postajati vizualno abstraktno,” pravi.

Na mestu je citat znanega alpinista Nejca Zaplotnika: “Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.” 

Razstava bo na ogled do 24. septembra, vse dni v tednu, 24 ur na dan. Ulična galerija je del kulturne četrti Soteska.

Vir: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21305

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino