Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Aug. 2020

Otvoritev razstave Ta svet pekel je in košček raja vmes

V avli Mladinskega centra Brežice so v sredini avgusta izvedli otvoritev razstave z naslovom Ta svet pekel je in košček raja vmes. Razstava je na ogled do konca septembra.

Avtor razstave je Timotej Pavlin, študent arheologije in ljubitelj umetnosti, ki se v okviru svojega prostega časa ukvarja tudi s slikarstvom. Risal je že od malih nog, v zadnjih nekaj letih pa išče svoj izraz v akrilnih barvah. V zadnjih delih razmišlja predvsem o absurdnosti sveta in opozarja na smer v katero ta gre, hkrati pa išče načine kako najti uteho pred naravo resničnosti. Je odgovor umetnost, filozofija, religija, ljubezen, aktivno državljanstvo ..?

Na otvoritvi so mladi poskrbeli in tudi izvedli krajši glasbeno-literarni dogodek. Na kitari sta zaigrala Matej Kranjec in Peter Hrovatič, program je povezala Kaja Nakani, ki je tudi recitirala avtorsko poezijo. Vsi udeleženci, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi programa so nagovorili obiskovalce, še posebej mlade, da so vedno dobrodošli pri soustvarjanju programa v MC Brežice.

V krajšem videu je Timotej povabil mlade na dogodke, ki se odvijajo v MC Brežice ter tudi poudaril, da so vsi mladi, ki se na kakršen koli način ukvarjajo z likovno umetnostjo dobrodošli: "Tisti mladi, ki imajo kakršenkoli interes in idejo, jo lahko s pomočjo MC Brežice vedno izpeljejo."

Vir in foto: Mladinski center Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56207

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino