Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Jul. 2022

Ozelenitev Celjskega mladinskega centra

V ponedeljek, 4. julija 2022 so v Celjskem mladinskem centru poskrbeli za »Ozelenitev Celjskega mladinskega centra«. Ozelenitev so izvedli kot zaključno akcijo projekta “Lokalne pobude za cilje mladih EU”, ki so ga izvajali v sodelovanju z Mladinsko mrežo MaMa v sklopu evropskega leta mladih . Pobudniki akcije so bili mladi, ki so marca na delavnici, na kateri so se spoznali z evropskimi cilji mladih oblikovali idejo, kako ustvariti bolj zeleno in trajnostno okolje ter le to predstavili odločevalcem.

Tako so mladinski delavci in mladi pobudniki v okolici Celjskega mladinskega centra zasadili 8 Lovorikovcev in 8 Fotinij. Dodali pa so tudi še nekaj zelišč v že obstoječe visoke grede.

Vodilo mladih je bilo predvsem misel na boljši jutri, saj je s povečanjem zasajenih in zelenih površin v mestih mogoče znižati temperaturo ozračja ter s tem zmanjšati porabo energije (klimatske naprave), izboljšati čistočo zraka ter ohranjati in povečati biotsko pestrost.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25878

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino